Érdekességek a posta világából

Forrás: posta.blog.hu

 • Te is megrendelheted Meghan Markle-t és Harry herceget!
  true
  A Royal Mail, Nagy Britannia postája a napokban bocsátja ki Harry herceg és Meghan Markle szombati esküvőjét üdvözlő bélyeget.A bélyegíveken egy-egy képet láthatunk, amelyek a jegyesfotózáson készültek. A jegyesfotókat Alexi Lubomirski, new yorki fotós készítette 2017 decemberében. Vélhetően a szombati esküvőt követően is ilyen szép portrékat láthatunk majd, hiszen az esküvőn... Tovább »
 • Mail art avagy borítékművészet
  true
  A Mail art művészek által elindított kezdeményezés, amelynek célja, hogy az művészi alkotásaik ne csak a múzeumokig jussanak el. A művészi borítékok több napig készülnek, a befejezett verziókon találhatunk hímzéseket, festéseket vagy akár rajzokat is. Regisztráció után bárki küldhet és fogadhat ilyen alkotásokat. Ez a fajta művészet gyorsan bekebelezte a... Tovább »
 • Ötmillió forintos magyar bélyegritkaság
  true
  A magyar bélyegtörténelem az 1867. június 1-jén megjelent, Ferenc Józsefet ábrázoló bélyeget tekinti az első magyar kibocsátású bélyegnek. Akkor is, ha annak nyomtatása még Bécsben történt. Ugyanakkor a hazai bélyegnyomtatásra sem kellett sokáig várni, a szintén Ferenc Józsefet ábrázoló 1871. május 1-jén kibocsátott bélyeg  már a budai Állami Nyomdában készült. Mit tippelsz, mennyiért... Tovább »
 • Andrea, a vízi kézbesítő
  true
  Már nem csak természeti szépségeire lehet büszke Spreewald, hanem vízi kézbesítőnőjére, Andrea Bunarra is. A spreewaldi csónakos kézbesítésnek már több mint 120 éves hagyománya van Brandenburg tartományban. Németország ezen részén a legtöbb címzett szárazföldről nem megközelíthető, így Andrea egy sárga egyevezős postáscsónakkal viszi a leveleket. A kézbesítőnő hetente megközelítőleg 600 levelet... Tovább »
 • Anyák napi bélyegek 1957-től napjainkig
  true
  Idén május 6-án lesz Anyák napja. Mindenütt a világon hagyomány, hogy megünnepeljék az év egy napján az anyákat. A legtöbben virággal, a gyerekek verssel, a távolélők képeslappal köszöntik őket. Az anyák iránti tiszteletet és végtelen szeretetet számtalanszor örökítették meg bélyegeken is a világ több országában. Íme, ízelítőül, a világ számos tájáról gyűjtöttünk... Tovább »
 • Bélyegkülönlegességei eladásával osztja fel vagyonát egy cseh filatelista
  true
  Ludvík Pytlícek bélyeggyűjteménye 1,22 millárd forint értékű lehet nagyságrendileg. A Burda aukciósház már Pytlícek 3400 bélyegét árverésre bocsátotta, a nagyrésze már tavaly márciusban elkelt 23,2 millió forintért. A legértékesebb darabot nemrég 90 millió forintért adta el az aukciósház. Az eredeti bélyeget még Ausztriában adták ki négy csehszlovák korona értékben. Csehszlovákia megalakulása... Tovább »
 • Ne lepődj meg, levelek mellett már cinegéket is találhatsz a postaládádban!
  true
  Találkoztál már postaládában fészkelő cinegével? A kertes házakban élők minden bizonnyal be tudnak számolni ilyen élményről. A Magyar Madártani Egyesület szerint ugyanis gyakori jelenség a postaládában fészkelő széncinege. Érthető is a kis madár döntése, hiszen a postaládák otthonos környezetet biztosítanak a fiókáknak. A postás azonban nem tudhatja, hogy melyik postaládában... Tovább »
 • Ezüst bélyeget hozott forgalomba az Észt Posta
  true
  Az Észt Köztársaság 100. évfordulója alkalmából különleges bélyeget hozott forgalomba az Észt Posta. A színtiszta ezüstből készült postai bélyegen Észtország címere látható. A különleges bélyeg névértéke 10 euró, mérete 28x38 mm, súlya 1,2 gramm. Az első néhány száz centenáriumi bélyeghez egy elegáns ajándékdoboz is dukál. A neves évfordulóra kiadott bélyeget a... Tovább »
 • Viszonzatlan szerelem a Nagy háború idején
  true
    Volt egyszer egy Demeter Anna nevű kisasszony, akit az 1910-es években imádtak a férfiak. Az I. világháború alatt több ezer levelezőlapot kapott nem kevesebb mint 25 szerelmes ifjútól. A legkitartóbb Vass István lehetett, aki 1918-ban 112 üzenet küldött az általa csak Nusikának becézett szerelmének. István már-már szerenádnak tekinthető képeslapjai nem... Tovább »
 • Mit gondolsz, melyik a legharapósabb kutya?
  true
  Meglepő, de az állatvédő Animal Friends szervezet felmérése szerint a labrador harap a legtöbbször! Jó tudni ezt a postásoknak is! Dr. Roger Mugford állatpszichológus úgy véli, hogy a kézbesítőknek barátkozniuk kellene az ebekkel, például egy-egy... Tovább »

További nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján…  …és a Magyar Posta Facebook-oldalán

BÖNGÉSSZEN TOVÁBB...

Postásokról szóló versek A postás kézbesítőkről sok vers született az idők folyamán. Arany Jánostól Baranyi Ferencen át Varró Dánielig sokan megénekelték a postásokat. Összegy...
Mi minden található a Bélyegmúzeumban? Egy 30 perces film a budapesti Bélyegmúzeum kincseiről, bélyegritkaságairól. Készítette az MTV5 .
Kass János bélyegei marcipánból Bélyeg marcipánból? Ugyan ki hallott már ilyet! Nem tévedés ez? Jelentem: nem tévedés. Valóban bélyegeket láttam marcipánból. Méghozzá Kass János, sze...
Miről mesélnek a bélyegek? Budapest, 2013. szeptember 17. - A Rádió Orient vendége volt ezen a napon Csegezi Tamásné, a Magyar Posta bélyegszakértője, aki mesélt a postai papírc...
Korszerű szolgáltatások a Magyar Postától Rövidfilmek a Magyar Posta  új, modern szolgáltatásairól   Még több nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján... .....