55 éves érettségi találkozó Szentesen

Szentes, 2019. szeptember 7-8. – A budapesti Postaforgalmi Technikum 1964-ben végzett IV/B osztályának öregdiákjai Szentesen tartották 55 éves érettségi találkozójukat.

Az 5 évenkénti találkozót immár negyedik alkalommal szervezték Szentesre és környékére. Az idei találkozó egyik fő programja a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány kiállítási anyagának ismételt megtekintése volt, amely az évek során folyamatosan bővült és gazdagodott. A volt osztálytársak elismerően nyilatkoztak a múltunk megőrzése és bemutatása érdekében végzett munkánkról.

Időutazásunk további múzeumi látogatásokkal folytatódott. Megtekintettük a Koszta József Múzeum állandó kiállítását a Polgárházban, a közelmúltban felújított Fridrich Fényírdát (Szelfírdát) és az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan időszaki kiállítását. Mindegyik nagy tetszést aratott.

A Derekegyházi Vadászházban a szállás elfoglalása és a finom vacsora elfogyasztása után a régi emlékek felidézésével és az elmúlt öt év történéseivel éjfélig folytatódott a beszélgetés. Ismét felmerült az igény, hogy legközelebb is ugyan ezekre a helyekre szervezzük.

Amennyiben megérjük, és egészségünk engedi, akkor úgy legyen!

Szervezők: Kutas Ferencné Poós Ági és férje Kutas Ferenc, házigazdák: Verók István és neje, Marika.