Jubileumi postatörténeti vándorkiállítás érkezik júniusban a dél-alföldi megyékbe

2017. május 4. Budapest – A Magyar Posta és a Postamúzeum utazó kiállítással emlékezik a Magyar Posta függetlenné válásának 150. évfordulójára. A kiállítás júniusban érkezik a dél-alföldi régióba.

 

 A kiállítás bemutatja a függetlenné válás történetét, a posta egyesítését a távíróval és a távbeszélővel, és azt, hogy hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata. A ma postai célokra használt legnagyobb, 18 tonnás teherautóban berendezett kiállítás május 4-én indul országjáró útjára, megáll azokon a településeken, melyeken 150 éve nyílt először postahivatal, ellátogat országos fesztiválokra és feltárja rakterét az útvonalába eső településeken. A legmodernebb kiállítási technika, az Augmented Reality („kiterjesztett valóság” a valóság egyfajta virtuális kibővítése) segítségével 150 éves múltunk jellegzetes figuráját is a kocsiba varázsoltuk, aki életnagyságban, szemtől-szemben jelenik meg a látogatóval.

Júniusban érkezik a mozgó kiállítás az Alföldre, ahol Szolnok, Kecskemét, Szeged, Kiskunhalas és Szekszárd térségében láthatja majd a közönség. Alapítványunk önkéntesei is közreműködnek majd az egyes állomáshelyeken: ők fogják bemutatni az érdeklődő közönségnek a kiállítás látnivalóit.