A DAPTA, PSZE, PSZNYE közös rendezvénye Szentesen

Szentes, 2021. július 1. – Közös rendezvényt tartott Szentesen, az 1. sz. Posta épületében a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány, a Postások Szakmai Egyesületének Dél-alföldi Területi Szervezete, valamint a Postások Szegedi Nyugdíjas Egyesülete.

Tóth László, alapítványunk elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük Móra József Antalt, Szentes Város Önkormányzatának képviselőjét.

Illin József, a PSZE területi elnöke mondott bevezetőt, majd röviden tájékoztatást adott a PSZE pandémia alatti tevékenységéről.

Fabinyi Gabriella, a PSZE területi szervezetének elnökhelyettese pedig részletesen ismertette a PSZE Országos Elnöksége által szervezett, három fordulóból álló, 2020. decemberétől 2021. márciusáig tartó online KVÍZ-játék eredményeit, amelynek – a jelenlévők nagy örömére – két dél-alföldi nyertese is volt.

Januárban Meggyesi Józsefné, a csanyteleki posta nyugalmazott vezetője az első forduló hibátlan megfejtői között kisorsolt könyvutalványok egyikét nyerte meg.

A fődíjat a harmadik forduló után sorsolták ki azon PSZE-tagok között, akik mindhárom forduló összes kérdésére hibátlan választ küldtek be. A sorsolást március elején tartották Budapesten. A szerencsés nyertes Juhászné Pálnok Lenke, Szentes 1. Posta nyugalmazott vezetője, alapítványunk felügyelő bizottságának tagja lett.

A vírushelyzet miatt a tavaszi hónapokban nem volt mód a díj közösségi rendezvényen történő átadására. Erre most, ezen a szentesi közös rendezvényen került sor ünnepélyes formában. A fődíjat – egy 50 ezer forint értékű Média-Markt vásárlási utalványt – a PSZE Országos Elnökségének megbízásából Illin József és Fabinyi Gabriella adta át a nyertesnek.

Ezt követően Móra József Antal, a szentesi önkormányzat képviselője méltatta a szentesi postatörténeti állandó kiállítás jelentőségét a város életében, és ismertette a döntést, miszerint az illetékes testület a kiállításunkat felvette a Szentesi Értéktárba. Majd átadta az erről szóló tanúsítványt Tóth Lászlónak, a DAPTA elnökének azzal a kéréssel, hogy kerüljön kifüggesztésre a kiállítás helyszínén.

Ezután Csányi Lászlóné, a Postások Szegedi Nyugdíjas Egyesületének elnökhelyettese a szervezet közösségi tevékenységéről és országos versenyeken elért sikereiről tartott tájékoztatást. Kiemelte, hogy az egyesület évek óta sikeresen működik, rendszeresek az összejöveteleik, tagjai szeretnek együtt lenni, kirándulni, különféle programokon részt venni. Tánccsoportot alakítottak, amely kiemelt aranyfokozat elismertést nyert a legutóbbi országos nyugdíjas Ki Mit Tud-on. Amatőr előadóművészet kategóriában szintén országos kiemelt aranyfokozat elismerést értek el az egyesület tagjai.

Befejezésül Tóth László, a DAPTA elnöke vetítettképes előadás keretében emlékezett meg a 140 éve létesült első magyar telefonközpontról, Puskás Tivadar és Puskás Ferenc tevékenységéről, a helyi telefonhálózatok magyarországi kiépítésének kezdeteiről, valamint a 147 év után, 2021. április 30-án megszűnt hazai táviratszolgáltatás történetéről.

Képgaléria