Levélszekrény Békéscsaba Turisztikai Főpályaudvarán

Békéscsaba, 2015. szeptember 26. – Alapítványunk elnöke, Tóth László és titkára, Lovászi József meglátogatta Békéscsaba Turisztikai Főpályaudvarát. Tájékoztató feliratot vittünk, ami az ott felállított díszers nosztalgia levélszekrény mellé kerül.

A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar új létesítmény a város szívében, az Élővíz-csatorna partján. Egy 118 m² alapterületű, 87 m² hasznos nettó alapterületű épületet építettek itt uniós támogatással, felső szintjén – a parkolóval és járdával azonos szinten – egy keskeny nyomtávú, C-50 típusú dieselmozdony és a két BAX vasúti kocsival.

20150630-Bekescsaba-Tuisztikai-Fopalyaudvar-MTIfoto-

Békéscsaba Turisztikai Főpályaudvar. Fotó: MTI/Rosta Tibor. Forrás: http://iho.hu/hir/ime-bekescsaba-masodik-palyaudvara-150630

A létesítmény idegenforgalmi látványosság és turisztikai információs központ szerepét tölti be, ahol többek között vasúttörténeti kiállítás is helyet kapott. A kiállítóterem falánál felállítottak egy nosztalgia-levélszekrényt. Mellé, a falra ismertető felirat kerül, aminek szövegét alapítványunk elnöke, Tóth László írta, és egyeztette a Magyar Posta kommunikációs vezetőivel.

Szeptember 29-én rövid látogatást tettünk Békéscsabán, a helyszínen. A létesítmény vezetője megmutatta, hogyan helyezik majd ki a levélszekrény mellé a postai levélgyűjtésről és a levélszekrények funkciójáról szóló rövid idegenforgalmi tájékoztató szöveget.