Megemlékezés a Postai Világnapról, kiadvány-bemutatással

Szentes, 2020. október 6. – A Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány kuratóriumának néhány tagja és több nagypostavezető jelenlétében megemlékeztünk a Postai Világnapról.

Tóth László kuratóriumi elnök a  postások felelősségteljes munkájáról és a nemzetközi postai kapcsolatokról beszélt.

A megemlékezés keretében sor került a „15 éves a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány” című évfordulós kiadvány bemutatására, ami az alapítvány értékmentő és közönségkapcsolatot erősítő másfél évtizedes tevékenységét foglalja össze röviden, sok-sok képpel.

A megemlékezés után a jelenlévők kézhez is kapták az első példányokat. Döntés született, hogy a vírushelyzet miatt évfordulós megemlékezést és „kiadványbemutató” rendezvényt a DAPTA nem szervez, de a három dél-alföldi megyében található 12 körzeti posta részére személyesen adjuk át a kiadvány nekik szánt példányait.

A DAPTA 15 évéről szóló kiadványok terítését Bács-Kiskun megyében Bicskeiné Csányi Mária vállalta, Békés- és Csongrád-Csanád megyében pedig Tóth László gondoskodik a személyes átadásról. Az évfordulós kiadványok körzeti posták vezetőinek történő átadásakor ismertetőt adunk az alapítvány 15 éves munkájáról és a jövőbeni együttműködésről. Ezzel a módszerrel biztosítani tudjuk, hogy október 9-re – a Postai Világnapra – minden érintett kezében legyen ez az igényes évfordulós füzetecske.

A „15 éves a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány 2005-2020” című füzet PDF változata innen letölthető: