Érettségi találkozó és diáklátogatás Szentesen

Szentes, 2016. április 27. – Alapítványunk ezen a napon ismét csoportokat fogadott. Negyvenöt éves érettségi találkozót tartó felnőttek érkeztek az ország több pontjáról és postaforgalmi szakvizsgára készülő diákok Szolnokról.

Az egykori Budapesti Postaforgalmi Szakközépiskola 1971-ben végzett IV/C osztályos tanulói erre a napra szervezték az érettségi találkozójukat. Jöttek Budapestről, a Balaton-partról és az ország különböző településeiből. Juhászné Pálnok Lenke fogadta a volt osztálytársakat.

Ugyancsak e napon a Szolnoki Szolgáltatási SzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola ötödéves postaforgalmi szakos diákjai is eljöttek Szentesre. Pápainé Faragó Mária tanárnő vezetésével összesen 11 fő érkezett. A vasútállomáson Tóth László várta a kis csoportot, majd elkalauzolta a társaságot a vasúttörténeti kiállításhoz.

11 órakor a két társaság egyesült. A két csoport tagjai – összesen 23 fő – közösen tekintették meg alapítványunk postatörténeti kiállítását Szentes 1. Postán. A két korosztály egyforma érdeklődéssel csodálta a régi, de még működő telefonokat, távgépíró-készülékeket. A fiatalok az együttlét során fölvetették a kérdést, hogy vajon 45 év múlva mi lesz. Ez nemcsak a magánéletekre, hanem a Posta jövőjére is vonatkozott.

A közös program befejezéseként a két csoport tagjai együtt egy belvárosi séta keretében megismerkedtek Szentes város nevezetességeivel. A szolnoki diákok ezután hazatértek, az öregdiákok pedig egy közös ebéden vettek részt, közben felidézték a múltat és beszélgettek egy jót.

Fotók (Juhászné Pálnok Lenke és Tóth László felvételei)

Videó (készítette: Tóth László)