Pályázat eredményhirdetése (2007)

Szeged, 2007. december 05. – Szegeden a zsűri képviseletében Juhászné Pálnok Lenke  értékelte a Magyar Posta önálló nemzeti közintézménnyé válásának 140. évfordulója alkalmából kiírt postatörténeti pályázatra beérkezett műveket, és Harnos Csabával, a PSZE Csongrád megyei tagcsoportjának elnökével együtt emléklapokat és tárgyjutalmakat adott át a pályázóknak.

A pályázatra a következő pályaművek érkeztek:

Jelige Pályamunka címe Pályamunka típusa, kategória Szerző neve
Szeged 1 Szeged 1 posta épülete Kecskemétiné Takó Nikoletta
Dr. Bernáth 1944-1947 évekből származó levelezések Tárgyi emlék Verók István
Tallózások Tallózások Visszaemlékezések Nagy Istvánné
Betyár A kondorosi posta története Roszik Gáborné
Falum Gádoros posta története Tóth László
Egyedül Egyedül Károlyi György
XX. Század XX. Század Molnár Gabriella
Wagner Manó Szentes település postájának történetével kapcsolatban már megjelent dokumentum Dokumentumgyűjtemény Verók István
Életkép Olajos Árpád
Sportdokumentumok Lakatos Albert

A zsűri a pályaművek értékelése után úgy döntött, hogy nem hirdet helyezéseket, nem kíván az önmagukban nagyon értékes pályamunkák között különbséget tenni. Minden pályázót elismerésben és az alapítvány, valamint a PSZE tagcsoport szerény lehetőségeihez mért tárgyjutalomban részesített.

A pályamunkák, tanulmányok és pályázatként benyújtott dokumentumgyűjtemények bekerülnek a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány gyűjteményébe, és Szentesen, az 1-es posta kiállító- és kutatótermében megtekinthetők.

Az alapítvány kuratóriuma tervezi, hogy az alapítvány pénzügyi lehetőségeinek függvényében a tanulmányokat később könyv alakban szélesebb érdeklődői kör számára is hozzáférhetővé teszi.