Postajubileumi megemlékezésre készülnek Kecelen

Szentes, 2019. április 4. – 150 éve, 1869 januárjában nyílt postamesteri hivatal Kecelen. A város idén nyáron postatörténeti kiállítással fogja megünnepelni a jeles évfordulót.

A Kecel Városi Múzeum ad majd otthont az alapítványunk és helyi gyűjtők anyagából összeállítandó jubileumi kiállításnak.

A rendezvény előkészítése céljából érkezett ma Szentesre Baloghné Halál Ágnes a keceli posta vezetője, Benyák Ferenc a Kecel Városi Múzeum vezetője, Kiss Csaba a Keceli Gyűjtőkör vezetője, a MABEOSZ Bács-Kiskun Megyei elnöke és Turnai Ágnes.

A vendégeket Borsos Ibolya, Szentes 1 posta vezetője és Verók István kiállításvezető fogadta, majd Tóth László a DAPTA kuratóriumának elnöke és Lovászi József kuratóriumi titkár csatlakozott hozzájuk.

A találkozó célja a keceli postatörténeti kiállítás és megemlékezés előkészítése volt. Ennek keretében a vendégek először megtekintették szentesi állandó kiállításunkat. A látnivalókat Tóth László, Verók István és Labát László távközlési szakértő mutatta be.

Ezt követően arról folyt egyeztetés, hogy mennyi hely áll rendelkezésre a kiállításhoz a keceli Városi Múzeumban, mit igényelnek tőlünk a keceli szervezők,  mivel szoktuk segíteni a hasonló jubileumi rendezvényeket, és hogyan fogjuk előkészíteni a Kecelre szállítandó kiállítási anyagot, ami a magyar posta és bélyegkiadás történetét, valamint Kass János grafikusművész bélyegeit fogja bemutatni.