Tavaszi nagytakarítás és kiállítás-karbantartás Szentesen

Szentes, 2023. április 25. – Lelkes és tettre kész önkéntesekből álló csapat gyűlt össze ezen a napon délelőtt Szentes 1. sz. Posta épületében állandó kiállításunk szépítésére.

A többségében szegedi és szentesi nyugdíjasokból álló 32 önkéntest Tóth László kuratóriumi elnök köszöntötte, baleseti oktatásban részesítette, majd ismertette, kire melyik teremben milyen munka vár a délelőtt folyamán. A résztvevők kettes-hármas csoportokban láttak hozzá az első és második emeleti kiállítótermek és összekötő folyosók, előterek takarításának. Serény kezek végezték az ilyenkor szokásos feladatokat: ablaktisztítás, függönycsere, portörlés, padlófelmosás, kiállítási tárgyak és vitrinek megtisztítása és állandó kiállítási anyagok rendezése. Voltak, akik a vándorkiállítási anyag szállításra történő előkészítését kapták feladatul, míg mások az ebédet főzték a résztvevők számára.

A jó hangulatban végzett serény munkának köszönhetően déli 12 órára megszépültek a kiállítási terek. A résztvevőket finom ebéd várta, amit jóízűen fogyasztottak el. Ebéd után hangulatfokozónak Verók István kiállításvezető elővette legendás hegedűjét, majd pedig a Postások Szegedi Nyugdíjas Egyesülete Country Nagyik Tánccsoportjának nyolc, jelen lévő – takarításban is aktívan résztvevő – tagja előadta a Country mix című táncösszeállításukat, amivel csoportjuk 2021-ben kiemelt arany minősítést nyert az Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn. A szentesi takarítás résztvevői többször felcsattanó tapssal honorálták csoport produkcióját.

Ezúton is köszönjük minden résztvevőnek a takarítási akcióban való részvételt, a lelkesen és jó hangulatban végzett munkát!