Postaforgalmisok 50 éves érettségi találkozója

Szentes-Derekegyház, 2014. július 06. – Ezen a napon Szentesen és Derekegyházon tartották a Postaforgalmi Technikum 1964-ben végzett IV/B osztályának öregdiákjai az 50 éves érettségi találkozójukat.

Fő szervezők Kutasné Poós Ági és kedves férje Kutas Feri voltak, de Verók István is oroszlánrészt vállalt a találkozás sikere érdekében.

5-én 12 órára gyűltek össze a Szentes 1. postára az osztálytársak és hozzátartozóik, ahol Verók István nyugalmazott postavezető, volt diáktárs és segítői (a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány tagjai, valamint aktivistái, név szerint Tóth László, Juhászné Pálnok Lenke, Megyesi Józsefné, Verók Istvánné) fogadták a vendégeket.

19-en jöttek el a találkozóra. Voltak, akik Sopron környékéről, Rőjtökmuzsajról, Érsekvadkertről, Gádorosról, legtöbben Budapestről utaztak. Nagy örömmel ölelték egymást, felelevenítve a szép diákkori emlékeket és az eltelt 50 év eseményeit.

Üdvözlés és névsorellenőrzés után megrendülve vettük tudomásul, hogy már 11-en „igazoltan hiányoznak”.

Kulturális program keretében ebéd után rövid sétát tettünk a belvárosban, ismertetve a város történetét, nevezetes épületeit, látnivalókat, a városból elszármazott híres személyeket.

Délután időutazást tettünk a régebbi múltban. Vendégeink megtekintették a postatörténeti és vasúttörténeti kiállítást. A régmúlt idők tárgyi és okirati emlékei közül többen meghatottan nézték volt középiskolai- és kollégiumi tablójukat. Mindkét kiállítás rendkívül tetszett a látogatóknak.

A derekegyházi Vadászházban finom vacsora után hajnalig tartott a jó hangulatú találkozó. Vasárnap reggeli után a Verók-házaspárnál délutánig folytatódott a beszélgetés és emlékezés.

Ugyanazen helyszíneken immár harmadik alkalommal került megrendezésre az ismét jól sikerült osztálytalálkozó. A jelenlévők véleménye alapján újra felmerült, hogy az 5 év múlva esedékes következő találkozót is ide szervezzük. Reméljük. hogy mindannyian egészségben megéljük, és akkor negyedszer is ugyanitt…

Mindenkinek köszönet a találkozó sikere érdekében végzett munkáért!